Ako zmeniť povolenia v aplikácii Windows Media Center Edition

Zatiaľ čo v novších verziách systému Windows ponúka spoločnosť Microsoft program Windows Media Center ako program pre generáciu XP. vytvoril samostatný operačný systém Windows XP Media Center Edition. Toto vydanie systému Windows sa líšilo od programu XP so zahrnutím programu na nahrávanie a prehrávanie videí na veľkých obrazovkách, ale mnoho systémových operácií vrátane zmeny povolení na registráciu súborov alebo registrov zostalo rovnaké ako v programe XP Professional.

Súborové oprávnenia

1.

Kliknite pravým tlačidlom myši na súbor alebo priečinok, na ktorom chcete zmeniť povolenia, a kliknite na "Vlastnosti".

2.

Otvorte kartu Zabezpečenie. V zobrazenom zozname kliknite na používateľa, ktorého práva chcete zmeniť, alebo ak sa používateľ nezobrazí, kliknite na tlačidlo "Pridať" a zadajte ďalšie používateľské meno.

3.

Začiarknite alebo zrušte začiarknutie políčok v časti "Povoliť" a "Odmietnuť", ak chcete zmeniť každé povolenie. Ak chcete používateľovi poskytnúť úplnú kontrolu nad súborom alebo priečinkom, začiarknite políčko "Úplné riadenie" v časti "Povoliť".

4.

Kliknutím na tlačidlo "OK" nastavíte oprávnenia.

Povolenia na registráciu

1.

Podržte kláves "Windows" a stlačte "R" pre zobrazenie výzvy na spustenie.

2.

Zadajte "regedit" a stlačte enter. Na rozdiel od starších verzií systému Windows, edícia Media Center Edition a všetky novšie verzie podporujú oprávnenia na úpravu z bežného editora databázy Registry a nie vyžadujú použitie regedt32.

3.

Prejdite do kľúča databázy Registry, ktorý chcete upraviť v ľavom okne. Kliknite pravým tlačidlom myši a kliknite na položku "Oprávnenia".

4.

Vyberte používateľa, ktorého povolenia je potrebné zmeniť a začiarknite alebo zrušte začiarknutie políčok nižšie a upravte ich. Začiarknite políčko "Úplné riadenie" v časti "Povoliť", aby užívateľ mohol akýmkoľvek spôsobom upravovať kľúč databázy Registry. Ak sa používateľ nezobrazí v zozname, kliknite na tlačidlo "Pridať" a zadajte meno používateľa.

5.

Stlačte tlačidlo "OK" a zatvorte Editor databázy Registry.

Tipy

• Karta Zabezpečenie sa predvolene zobrazí iba vtedy, ak počítač patrí do domény, napríklad vašej kancelárskej sieti. Ak to chcete zobraziť bez pripojenia k doméne, otvorte ponuku "Nástroje" v ľubovoľnom okne priečinka a kliknite na položku "Možnosti priečinka". Otvorte kartu "Zobraziť" a zrušte začiarknutie políčka "Použiť jednoduché zdieľanie súborov (odporúčané)."
  • Ak chcete nastaviť konkrétnejšie povolenia alebo zmeniť vlastníka súboru alebo kľúča registra, v okne oprávnení kliknite na položku Rozšírené.

Výstraha

• Odstránením oprávnení alebo zmenou vlastníka súboru alebo kľúča databázy Registry môžu programy, ktoré čítajú alebo zapisujú do tejto položky, prestať pracovať správne. Zmeňte povolenia iba podľa potreby a vráťte všetky zmeny, ak narazíte na chyby.

Zanechajte Svoj Komentár